Wuhan'daki koronavirüs salgını hızla ilerliyor ve dünya nakliye teslimatlarında aksamalara neden oluyor.
Wuhan, Yangtze ve Hanshui nehirlerinin kavşağında bulunan Hubei Eyaletinin hızla büyüyen başkentidir. Küresel öneme sahip bir üretim ve ulaşım merkezi olarak öne çıkan Wuhan’da, çoğu otomotiv ve nakliye endüstrileriyle bağlantılı 500 sanayi kuruluşu bulunmaktadır.
Çin, salgının yayılmasını engellemek ve kontrol altına almak için büyük kapsamlı karantina uygulamaya başladı.
Kovid-19 diye isimlendirilen yeni tür koronavirüs nedeniyle Çin merkezi hükümeti, yeni yıl tatillerinin 2 Şubat 2020'ye kadar uzatıldığını duyurdu. Şangay, Suzhou, Nanjing, Wuxi, Hangzhou, Ningbo, Guangzhou ve Shenzhen belediyeleri, virüs salgınının boyutu ve 10 Şubat'a kadar karantina uygulayacakları konusunda resmi açıklamalar yaptı. Bununla birlikte, çoğu şirket, çalışanlarını Şubat ayı sonuna kadar uzaktan çalışma moduna geçirdi.
AsstrA Asya Bölge Direktörü Vyacheslav Gural, «Koronavirüs salgını dolayısıyla, Hubei Eyaleti ile kara ve demiryolu bağlantıları 29 Şubat'a kadar askıya alındı. Ulaşım, teorik olarak hava yoluyla gerçekleştirilebilir. Fakat bu yönde yapılan uçuş sayısı da azaldı. Hem kargo, hem de yolcu uçaklarının seferleri kısmen askıya alındı.» bilgisini verdi.
Kural olarak, ay takvimine bağlı olarak bir hafta süren Çin Yeni Yılı boyunca taşımacılık hacmi azalıyor. Bu yıl bu dönemdeki taşımacılıkta yaşanan düşüş aynı zamanda Çin'deki sanayi işletmelerinin çalışmalarını askıya almasıyla da bağlantılıdır.
Vyacheslav Gural, şunları söyledi:
«Çin'den yapılan taşımacılığa gelince ise ihracatta durma olasılığı düşüktür. Fakat alıcı ülkelerin yasal engelleri ek engeller haline gelebilir.
Şubat ayı, Çin'de lojistik sektörü için "yüksek" sezon olmayacak. Ama AsstrA yükümlülüklerini tam olarak yerine getiriyor ve bölgedeki ağır duruma rağmen ürünleri zamanında teslim etmeye çaba harcıyor. Bunu için uzman ekibimiz alternatif teslimat rotalarını kullanıyor.
Çin makamları virüsle mücadele için gerekli önlemleri alıyor. Koronavirüse karşı küresel mücadelenin meyve vereceğini ve durumun istikrara kavuşacağını umuyoruz».